Ukas Profil: Siri Solsvik Fiksdal

Ukas Profil: Siri Solsvik Fiksdal

I dag har vi tatt turen til Sandnes for å snakke med vinneren av dameklassen i Hårfagrerittet 2015, Siri Solsvik Fiksdal. Hun syklet på imponerende 2:43:46.

Siri er 40 år og bor sammen med mann og to gutter på 9 og 11 år på Hana, rett utenfor Sandnes. Hun er utdannet sykepleier, men har vært innom flere yrker. Blant annet har hun jobbet som selger av sportsutstyr og vært flyvertinne. I dag jobber hun som kontormedarbeider i Oljeservice bedriften NPT-Testing.

 

1. Hekta på sykling?

Andre vil nok si at jeg er hekta, i og med at jeg prioriterer å bruke så pass mye tid på sykling. Selvfølgelig går det på bekostning av andre ting. Men trening betyr mye for meg, og jeg konkurrerer så lenge jeg synes det er kjekt.

 

2. Hvordan ser en vanlig treningsuke ut for deg?

Antall treningstimer pr. uke varierer. En uke i sesongen kan bestå av 4 økter, der i blant intervaller, rolige turer på sykkelen, + ritt i helgen.

3. Favoritt treningsøkt?
Favoritt treningsøkt nå som sykkel sesongen for min del er over, er løping i terreng.
 4. Hvor liker du helst å sykle? Sted, veier, terreng, sti, grus og lignende
Trives helt klart best med stisykling/terreng. Er det i tillegg tørt på bakken, er det ingen ting som overgår denne type sykling.
5.Når/ hvordan og hvorfor begynte du å sykle?
I ungdomsårene syklet jeg BMX. Var da med på landslaget som reiste Europa rundt på stevner.  Så var det flere år uten sykling, før jeg i 2012 ble spurt om jeg ville være med Sandnes Sykleklubb sitt damelag for å sykle «Jentetråkket» (Gjøvik – Oslo) i 2012. Med konkurranseinstinktet i behold, var jeg ikke vanskelig å overtale.  Hadde ingen erfaring med landeveis ritt, og første jeg sa etter å ha kommet i mål, var «aldri mer»!! Men, siden den gang har jeg vært medlem i klubben.
6. Hvem inspirerer / motiverer deg?
Godfølelsen en kjenner når en har prestert bra, er i seg selv motiverende. Ellers inspireres jeg av trenings venner, spesielt de som er «litt» eldre enn meg… 😉 som er «still going strong» og aldri virker til å bli lei av å stå opp tidlig i helgene for å trene eller sykle ritt!!
7. Mål? Kortsiktige/ langsiktige?
De siste årene har jeg vært fornøyd med egen prestasjon på nordsjørittet. Målet denne sesongen var topplassering i dette rittet, og på Garborgriket Rundt.
8. Hva gjør du for å motivere deg selv på en tung dag?
Ikke alltid like lett å komme seg ut! Dersom det er surt og kaldt, prøver Jeg å tenke på hvor herlig det kjennes når økten er over. Men, jeg sykler fordi det er gøy, og har ikke dårlig samvittighet om jeg står over noen treninger.
9. Beste sykkel minne?
Må nevne tre ting:
1) Treningsopphold på Mallorca.
2) 3.plass i Nordsjørittet 2014.
3) «Jentetråkket» i 2012. Ikke på grunn av egen sykkelprestasjon, men hvor utrolig kjekt det var å sykle som lag for første gang, med felles mål, og samholdet med en utrolig flott gjeng!!!
10. Hvor mange ritt har du syklet og hvilket vil du trekke fram som det beste, morsomste?
Har ikke oversikt over hvor mange sykkelritt jeg har deltatt på. Det morsomste rittet, men også ett av det tøffeste jeg har syklet, er Molde Challenge.
11. Personlige rekorder / Meritter? 
Beste oppnådd resultat som mosjonist, er 3.pl. Damer Elite i Nordsjørittet.
12. Hva er du best på?
Min styrke er i terrengpartier.
13. Hva trenger du å forbedre deg på?
Mye som kan forbedres! En av tingene er at jeg må bli tøffere, spesielt i utforkjøringer.
14. Andre interesser utenom sykling? 
Interesser utenom sykling, er å løpe i terreng, gå på ski, og å være tilskuer når guttene spiller fotballkamper. Ellers liker jeg å sitte i godstolen med kaffekoppen og en god bok 🙂
15. Kort beskrivelse av hvordan det var å sykle Hårfagrerittet?
Syklet Hårfagrerittet for første gang i år (2015). Kjekt ritt, med flere utfordrende partier. Likte meg spesielt godt i traseen over et fjell med berg, gjørme osv. (Vet ikke hva dere kaller dette partiet)
16. Ditt neste ritt. Hvor og når? 
Hadde tenkt å avslutte med Birken, men det ble ikke pga fall noen helger før. Dermed ble det en kort høst sesong for min del.
17. Tips til andre for å komme i gang med sykling? Nye, etablerte, unge og eldre…
Tips til de som ønsker å komme i gang med sykling, er å melde seg inn i en sykkelklubb. Her er det alltid noen å trene sammen med, uansett nivå og ambisjoner.
18. Hva er det som driver deg?
Det som driver meg er jakten på godfølelsen. Skal ikke utdype her hva jeg legger i det…. 🙂 + et snev av konkurranseinstinkt.
19. Hva betyr sykkel for deg?
Å trene er noe jeg bare må! Det å komme seg ut på sykkel er helt fantastisk. God for både kropp og sjel!
Tusen takk for praten Siri og lykke til med sesongen i 2016. Håper vi ser deg i Hårfagrerittet også.