Ukens Sykkelprofil: Tor Olav Gregersen

Ukens Sykkelprofil: Tor Olav Gregersen

Ukas Sykkelprofil: Tor Olav Gregersen

I dag har vi snakket med CKH sin egen leder og supermann fra Vats, Tor Olav Gregersen. Han er 35 år og gift med Elisabeth og har 2 døtre, Malene (6 år) og Veslemøy (4 år).

Tor Olav er utdannet bilmekaniker, men jobber i dag som reklamasjonsansvarlig på Eiksenteret på Frakkagjerd. Vi har stilt ham noen spørsmål om trening og motivasjon.

 1. Hekta på sykling?

Det at eg er hekta på sykkel er mildt sagt. Det trur eg fleire rundt meg kan svare bekreftande på.

 1. Hvordan ser en vanlig treningsuke ut for deg?

Langtur lørdag og søndag. Lett jogg på mandag. Intervaller tirsdag. Rolig tur på onsdag. Intervaller torsdag. Fri på fredag.

 1. Favoritt treningsøkt?

Hard økt på temposykkelen rundt Vatsvatnet eller rundt Sandeid som me seier i Vats.

 1. Hvor liker du helst å sykle? Sted, veier, terreng, sti, grus o.l.

Smale, fine vegar på landeveissykkel med lite trafikk. Hardanger, gamle Åkrafjorden, Rullestad, rundtforbi i heimbygda mi, Vats, Skånevik, Vikebygd, Tysvær, Sveio, Kvinnherad, Ryfylket osv. Men eg tar gjerne ein terrengtur i Vindafjord. Der er det mange fine turer å finne.

 1. Når/ hvordan og hvorfor begynte du å sykle?

Det byrja med at nokre kameratar frå Vats og Skjold (Tore Haslemo, Leif Johnny Stødle, Jarle, Åsmund og Svein Håkon Kringlebotten) byrja å sykle ritt. Ettersom eg alltid har likt å sykla blei eg med på Farrisrunden og Tysværrittet etter at eg var ferdig i militæret.

 1. Hvem inspirerer / motiverer deg?

Mine argaste konkurrentar, gjerne folk som er i samme sivilstand som meg sjølv. Jone Ellingsen, Dag Foseid, Einar Lode m.fl. Men også proffane, Cancellara, Hushovd, Kristoff, Arvesen, Nordhaug og Bystrøm for å nevne nokre.

 1. Mål? Kortsiktige/ langsiktige?

Komma på 12-talet på 10km med vending er eit lite mål, men også å prege lokale ritt og gjerne veterancup etter kvart.

 1. Hva gjør du for å motivere deg selv på en tung dag?

Tenkte “Harden the fuck up!” Om ein skal bli god å sykla nytta det ikkje å sjå på været.

 1. Beste sykkel minne?

Eg har så mange, men i ritt er det gjerne Jæren Haustur 2006, Kraftrittet 2013, lagtempoane i Vats, Bue-Bryne, Haugesund-Sauda for å nevne nokre. På trening er det vel gjerne turen til Nå i Hardanger med Øystein Olsen som er eit treningshøgdepunkt.

10.  Hvor mange ritt har du syklet og hvilket vil du trekke fram som det beste, morsomste?

Eg har ikkje tal på kor mange, men det er ein del. Haugesund-Sauda og Kraftrittet i tillegg til Tysværrittet er veldig kjekke og lokale ritt for min del.

 1. Personlige rekorder / Meritter?

Eg har fire tredjeplassar totalt på SSK-mila, har vunne Tysværrittet, Jæren Hausttur, vunne lagtempoen i Vats eit år, vunne Nalini-Leca tempocup i min klasse to år på rad, Vunne Etne tempoen, ein del andre og tredjeplasser. Rekorden på 10km med vending er 13,02.

 1. Hva er du best på?

Tempo er mi sterkeste grein.

 1. Hva trenger du å forbedre deg på?

Bli litt lettere i bakkane, og bli betre taktisk.

 1. Andre interesser utenom sykling?

Eg er svært oppteken av musikk (høyre på), har bildilla men mest av alt vera med familien min.

 1. Har du sykla Hårfagrerittet?

Eg har aldri sykla Hårfagrerittet. Eg skulle kanskje gjort det i år?

 1. Ditt neste ritt. Hvor og når?

Første ritt kvart år er SSK-mila på Randaberg.

 1. Tips til andre for å komme i gang med sykling? Nye, etablerte, unge og eldre…

Kjøp ein litt skikkelig sykkel, kom deg i lag med fleire på samme nivå, og delta i ritt. Då blir du fort hekta! Om ein legger litt ned i treningsplanlegginga kan alle løfte seg fleire hakk, og dermed få ein ennå betre mestringskjensle på sykkelen.

 1. Hva er det som driver deg?

Eg er svært glad i å trene, og føler stunder på sykkelen er eit pusterom i ein ellers travel kvardag. Ellers kjenner eg framleis konkurranseinstinktet boble like sterkt i meg som då eg byrja.

Tor Olav Gregersen - Tempo