Ukens sykkeltips & Triks

Ukens sykkeltips & Triks

TIPS OG RÅD OM ERNÆRING I FORBINDELSE MED RITT.

Kroppens viktigste energikilde når du sykler et sykkelritt er karbohydrater som er omdannet til glykogen gjennom fordøyelsesprosessen. Kroppen klarer bare å lagre en begrenset mengde glykogen. For å unngå å gå tom for energi, må du derfor tilføre karbohydrater underveis.

 

Før start

Det er mulig å øke kroppens lager av glykogen ved å spise riktig i forkant.

 

De 2-3 siste dagene.  Spis mye karbohydratrik mat – pasta, ris, poteter, grov brødmat. Unngå tungt fordøyelig mat eks med mye fett. Kylling og laks er bra. Grønnsaker/frukt. Ikke legg om kostholdet – det handler om en justering.

 

Rittdagen. Spis frokost 2-3 timer før. Spis kornblanding med frukt bær, yoghurt, brød med kalkun/skinke og lignende. Spis moderat.

Den siste 1/2 timen er det fint å drikke litt sportsdrikk eller spise en energibar. En yoghurt er også et godt alternativ.

 

TIPS: Squeezy Carboloader brukes de 2-3 siste dagene for å maksimalisere  kroppens glykogenlagre før en konkurranse. Er suveren i kombinasjon med lett frokost på løpsdagen når starten går tidlig.

 

Underveis

Du bruker sportdrikk på alle drikkeflasker Drikk lite om gangen og ofte. Å bruke væsken til å transportere næring til kroppen er svært fornuftig. Væskebehov avhenger bla av temperatur og kroppsstørrelse, men 0,7 -1,0 liter i timen vil for de fleste være en god retningslinje.

 

I tillegg til sportsdrikk bruker du energigel eller bar ca pr halvtime. Drikk alltid sportsdrikke etter at du har inntatt gel eller bar. ”

 

Kilde: Squeezy Sports Nutrition