Ukens profil: Thor Magnar Thorsen

Ukens profil: Thor Magnar Thorsen

I dag har vi snakket med Radiopersonligheten i Radio 102, Thor Magnar Thorsen.

Han er født i 1969 og vokste opp på Skår på Karmøy, flyttet til Haugesund da ha begynte i 3. klasse på barneskolen og har siden det bodd på innsiden av bomringen helt frem til desember i fjor da dem bestemte seg for å flytte «på landet», nærmere bestemt til Ekrene i Sveio. Han sier at han absolutt ikke har angret på det valget. Bor nå i det han sier en eiendomsmegler sikkert ville kalt «naturskjønne omgivelser». Ekrene ligger i umiddelbar nærhet til både skog, fjell og sjø, samtidig som han kun bruker 12 minutter på å kjøre på jobb. Her bor sammen med kjæresten Linda og hunden Max, en 6 måne gammel cocker spaniel.

Han mener at dem i utgangspunktet er de ganske kjekke begge to. 😀

Vi hører jo stemmen hans på radio 102 hver dag. Radio har han nå drevet med på fulltid i 15 år. Før det jobbet han som ungdomsleder på Gamle Slaktehuset. Han har også jobbet i barnehage og i en periode jobbet han også i en platebutikk i Haugesund sentrum. Etter ungdomsskolen gikk han 3 år på musikklinja på Skeisvang med trommer som hovedinstrument. Han har også et 2-årig studie om musikkadministrasjon ved Høgskolen i Telemark. Er i tillegg til å være redaktør i Radio 102, nestleder i Norsk lokalradioforbund.

 

1. Hekta på sykling?

Har ikke bokført veldig mange timer på sykkelsetet de siste årene, dessverre. Håper at jeg kan få litt mer i tiden fremover. Er egentlig glad i å sykle, men må nok innrømme at både sykling og trening for øvrig ikke har stått øverst på prioriteringslisten den siste tiden. Har nok litt dårlig samvittighet for det.

 

2. Hvordan ser en vanlig treningsuke ut for deg?

Jeg har en hund som i alle fall sørger for at det blir en times ettermiddagstur hver dag. Utover det blir det lite organisert trening. På vinteren står jeg mye på ski, en form for trening som gir meg stort utbytte for både kropp og sjel.

 

3. Favoritt treningsøkt?

En skikkelig skitur i nypreparerte løyper på fjellet er nok favoritten. Men en solid fjelltur vår, sommer og høst er også fantastisk flott. Kan gjerne gå timevis i fjellet med ørretstanga i sekken, men jeg tenker vel ikke på dette som trening i den forstand. Det er på en måte bare en bonus.

 

4. Hvor liker du helst å sykle? Sted, veier, terreng, sti, grus og lignende

Gleder meg til å utforske mitt nye nærområde i Sveio på sykkel. Vet det er mange gode veier og sykkelruter i området. Men så langt har jeg stort sett bare gått tur, ikke syklet. Det samme gjelder fjellet. Så nettopp at Vinje kommune har gitt ut et eget hefte med forslag til sykkelruter i Vågslid-området. Mange turer som frister her. Har lovet meg selv at jeg skal ta med sykkel neste gang jeg tar turen til fjells.

 

5. Når/ hvordan og hvorfor begynte du å sykle?

Mitt første møte med sykling som trening var i forbindelse med det første Hårfagrerittet. Var nok litt eplekjekk på lufta en morgen og plutselig var jeg påmeldt. Ante naturligvis ikke hva jeg gikk til og det første jeg måtte gjøre var å kjøpe meg en sykkel. Det ble en hybrid som fungerer godt både i lett terreng og på landevei. Har tatt godt vare på sykkelen og levert den på service hvert år selv om det sikkert ikke alltid har vært nødvendig med tanke på bruken. Men da vet jeg i alle fall at sykkelen er 100 prosent klar for en økt til en hver tid. Men det er altså ikke alltid jeg er like klar for det samme…

 

6. Hvem inspirerer / motiverer deg?

Jeg mener det er bra at det arrangeres ritt her lokalt. Dette inspirerer helt sikkert til økt interesse og det er nok viktig for mange å ha noe å trene mot. Folk på Haugalandet har helt sikkert lagt ned tusenvis av treningstimer ekstra nettopp fordi de har et mål om å delta i Haarfagrerittet, Iron Man eller Steinsvikrittet. I tillegg er disse arrangementene viktige for rekrutteringen og interessen hos de yngste. Både fordi de ser alle pappene og mammene som engasjerer seg, men også fordi at flere av disse arrangementene åpner for egne barne- og ungdomsritt. Disse får kanskje ikke like stor oppmerksomhet i media, men er helt sikkert vel så viktige som hovedrittet.

 

7. Hva gjør du for å motivere deg selv på en tung dag?

Når du har hund er det motivasjon nok. Den må ut på tur, uansett vær og føreforhold. Og det må du også. Og det er noe med at været ofte ser verre ut enn det er når du først kommer deg ut. Når du er skikkelig kledd kan en tur i regn og vind være riktig så trivelig.

 

8. Beste sykkel minne?

Mitt beste sykkelminne er nok turen vi syklet fra Haugastøl til Flåm (Rallarveien). Vi var særdeles heldige med været og hadde en helt magisk sykkeltur over fjellet. Denne turen anbefales på det varmeste. Vi tok syklene med oss til Bergen og tok syklene med på toget opp til Haugastøl. Etter å ha brukt et par dager ned til Flåm med en overnatting på Finse, hadde vi en fantastisk båttur gjennom Sognefjorden og ned igjen til Bergen. Dette er Norge på sitt aller beste. Selve sykkelturen er ikke veldig krevende og du kan naturligvis sykle i ditt eget tempo og nivå. En tur alle helt sikkert kan klare vil ha stor glede av. Anbefales!

 

9. Hvor mange ritt har du syklet og hvilket vil du trekke fram som det beste, morsomste?

Jeg har deltatt på de 2 første Hårfagrerittene. Begge ganger i regi av Radio 102. Særdeles hyggelig å sykle sammen med gode kollegaer selv om det ikke var alle som syklet sammen hele tiden. Per Ivar Reine og meg dannet fort baktroppen, men vi hadde likevel en fin tur. Vi var ikke veldig forberedt på det som ventet oss, men vi fikk laget mye god radio på veien. Ekstra hyggelig var det jo å bli heiet frem av alle de som sto langs ruta og kom med oppmuntrende ord på veien. En flott opplevelse,

 

10. Andre interesser utenom sykling?

Mine interesser tenderer nok mer mot fiske og friluftsliv enn beinhard og målrettet trening. Men jeg tenker at all aktivitet er bedre enn ingen aktivitet. Det å være ute i naturen til fots eller på ski er min sterkeste motivasjon for å være i bevegelse.

 

11. Kort beskrivelse av hvordan det var å sykle Hårfagrerittet?

Jeg har bare gode minner fra mine 2 år som deltaker. Første året visste vi overhodet ikke hva vi begav oss ut på og ble nok litt overrasket over at rittet gikk mer over «haug og hammer» enn vi hadde sett for oss. Andre året visste vi mer hva vi gikk til, uten at det påvirket mine forberedelser på noen måte. Men folkefesten, stemningen og opplegget rundt arrangementet er nok det jeg husker best. Blodslitet, fortvilelsen og krampegråten har jeg heldigvis fortrengt.

 

12. Ditt neste ritt. Hvor og når?

Her tør jeg ikke love noe som helst, selv om jeg absolutt ikke utelukker at jeg blir med neste år. Det jeg imidlertid kan love er at vi i Radio 102 kommer til å ha fyldig dekning både før, under og etter de forskjellige rittene og arrangementene som inspirerer til aktivitet for alle som bor på Haugalandet. Det er kanskje mitt viktigste bidrag i denne sammenhengen.

 

13. Tips til andre for å komme i gang med sykling? Nye, etablerte, unge og eldre…

Det viktigste for slike som meg, altså de som ikke er veldig aktive og strukturerte hva trening angår, er rett og slett å komme seg ut. Om det nå er på sykkel, på ski eller til fots så er vel det det beste rådet jeg kan komme med. Jeg har til dags dato aldri angret på at jeg har kommet meg ut på tur. Det er alltid noe å glede seg over, uansett vær og føreforhold. Og så får man jo så god samvittighet etterpå.

Tusen takk for praten Thor Magnar, vi ser fram til å se deg, Radio 102 og hele Mediehuset i aksjon lørdag 4. juni.

Thor Magnar Thorsen (2)