Ukas Profil: Svanhild Storsten

Ukas Profil: Svanhild Storsten

I dag har vi reist til nabokommunen Sveio, nærmere bestemt til Førde. Vi har hatt den store gleden av å ha fått snakket med nok en smilende og blid terrengsykkel entusiast, Svanhild Storsten. Svanhild er 48 år og har voksne barn. Hun jobber som Daglig Leder for Tysvær Økonomi SA. Der jobber hun mest med økonomisk rådgiving, regnskap og skatt.

1.  Hekta på sykling?

Ja

 

2.  Hvordan ser en vanlig treningsuke ut for deg?

Yoga/tøying i gang pr uke. 1 økt med intervalltrening, 1 langkjøring og 1 økt med terrengsykling.

 

3.  Favoritt treningsøkt?

Terrengsykling gjerne på nye steder.

 

4. Hvor liker du helst å sykle? Sted, veier, terreng, sti, grus o.l.

Terrengsykling, det vil si fine stier, gamle gjenngrodde skogsveier helst med noen tekniske utfordringer.

 

5.  Når/ hvordan og hvorfor begynte du å sykle?

Jeg begynte i 2010, etter at jeg meldte meg på Nordsjørittet. Tenkte det var greit å ha ett treningsmål når det er travelt på jobb, da er det lettere å få trent nok.

 

6.  Hvem inspirerer / motiverer deg?

Andre syklister og konkrete treningsmål.

 

7.  Mål? Kortsiktige/ langsiktige?

Neste års mål er å være i så god form at jeg forbedrer fjorårets resultater. Målet er delta i Hårfagrerittet, Nedstrandsrittet og Steinsvikrittet.

 

8.  Hva gjør du for å motivere deg selv på en tung dag?

Tenker på hva det langsiktige målet med treningen er og minner meg på at hver økt teller.

 

9.  Beste sykkel minne?

Har hatt veldig mange kjekke turer lokalt og andre steder. Felles for de er at det er terrengsykling, gjerne til fjells. Årets tur er nok dagsturen i Bodø, hvor vi syklet opp til 626 høye Skaugtuva, sol, 30 grader og fantastisk natur.

 

10. Hvor mange ritt har du syklet og hvilket vil du trekke fram som det beste, morsomste?

Jeg har syklet 10 forskjellige ritt som har variert fra 30 km til 109 km. Hårfagrerittet og Nordsjørittet har syklet 4 ganger hver, de andre 1-2 ganger. Jeg har også syklet bedriftsritt som varte 30-40 min hver gang. Har alltid likt Hårfagrerittet, passe langt og variert trase. Jeg elsker mest terrengsyklingen så er det er nok Nedstrandrittet som nå er min favoritt.

 

11. Personlige rekorder / Meritter?

Mange personlige rekorder, spesielt på strava.com, men er jeg ikke blant de raskeste. Jeg er fornøyd når jeg har fått gjort mitt beste.

 

12. Hva er du best på?

Sykle på sti og terreng.

 

13. Hva trenger du å forbedre deg på?

Lange bakker

 

14. Andre interesser utenom sykling?

I tillegg å følge opp ungene mine, så skyter jeg luftpistol, går gjerne på fjelltur og har i perioder trent Judo.

 

15. Kort beskrivelse av hvordan det var å sykle Hårfagrerittet?

Første gang synes jeg før start at det var litt skummelt med terrengpartiene men det gikk greit, kunne jo gå der jeg syntes det var vanskelig. Under løpet hadde jeg en elendig sykkel med minst 15 kjedeavhopp men det var kjempekjekt. I 2014 var terrengparitiene kjekkest. Var veldig gøy å sykle i lag med andre syklister gjennom store deler av løypa. Brukte sikkert litt mye krefter rundt Aksdalvannet. Ble litt for optimistisk opp fra Skåredalen og beina ble altfor stive. Kom meg så vidt til Kvalsvik. Heldigvis var det en annen syklist som ga meg en oppmuntrende kommentar slik at jeg fikk opp tempoet igjen. Fantastisk deilig å komme i mål.

 

16. Ditt neste ritt. Hvor og når?

Hårfagrerittet juni 2015

 

17. Tips til andre for å komme i gang med sykling? Nye, etablerte, unge og eldre…

Finn ut når du har tid til å sykle og planlegg at på disse tidspunktene skal du sykle hver uke. Start på treningsøkter på ca 1,5 timer. Varier hvor du sykler og pass på at du også syklet bakker. Det er kjekt om du kan sykle med noen andre, barn, venner, kollegaer eller andre syklister. Dette kan gi inspirasjon slik at du kan gjennomføre sykkelturer alene også.

 

18. Hva er det som driver deg?

Det å komme ut i naturen og samtidig kjenne at kroppen jobber. I tillegg til at du etterpå kjenner at hele kroppen er kjempefornøyd.

 

Tusen takk for praten Svanhild, håper at du får opplevd mange nye og flotte sti turer i 2015. Gleder oss til å se deg i Hårfagrerittet.

 

Hårfagrerittet