Ukens Profil: Sigurd Sollien

Ukens Profil: Sigurd Sollien

I dag kjære lesere har vi hatt den store gleden av å få snakket med TV og Radiopersonligheten Sigurd Sollien som er kjent fra både P4 og ulike reiseprogrammer på TV. Det ble både et morsomt og litt annerledes intervju kan en si 😀

Her satt latteren løst fra første replikk, Sigurd er ikke en mann som tar seg selv så veldig høytidelig, så vi fikk mange gode svar. Standarden for intervjuet ble satt ved introduksjonen av seg selv.

Les mer os Sigurd Sollien og bli motivert til å bli med på Hårfagrerittet 2016, det tenker nemlig Sigurd å gjøre.

 

Hvem er du og hva holder du på med i dag Sigurd?

Jeg heter Sigurd Sollien og er en halvmoden og vellagret herre.  En 49-årig blanding av en blå Castello og en Amarone. Har produsert 2 stk. vellykkede barn ( synes jeg selv ) med min Seble og vi er begge enige om full stans i produksjonen.

Jobber som programleder i radio ( P4 ) og Tv. Over jul vil TV3 sende Super oppusserne, et fint oppussings program for alle som liker å pusse opp, eller se på at 20 håndverkere pusser opp hus etter hus i 4 dager.  Jeg fungerer som programmets bærevegg, eller programleder om du vil.

 

1. Hekta på sykling?

Jeg ble forelsket for noen år tilbake da Bianchi kom inn i livet mitt. En italiensk skjønnhet med de mest fantastiske former og kurver. Jeg satt helt perfekt på henne. Hun valgte å bli igjen i Nederland sammen med Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård. Men, jeg var blitt hekta på sykling og reiste hjem og var utro Bianchi og kjøpte en ny. En ny sykkel.

 

2. Hvordan ser en vanlig treningsuke ut for deg?

Min vanlige treningsuke er som mitt liv: ganske variert. Den ene uken sykler jeg 20 mil, den andre går jeg til og fra…bilen.

 

3. Favoritt treningsøkt?

Min favoritt treningsøkt er i 20 graders varme på Mallorca en vårdag i mars. Gjerne opp på et fjell og avslutte med øl, cola og pizza på stranden etterpå.

 

4. Hvor liker du helst å sykle? Sted, veier, terreng, sti, grus o.l.

Elsker å sykle i sykkelgale land med glade syklister og harmoniske bilister side om side. Er også glad i å sykle på skogsbilveier langt fra folk og fe. Er litt pinglete på sti. Derfor vurderer jeg en el-variant for å bli litt tøffere.

 

5. Når/ hvordan og hvorfor begynte du å sykle?

Min første sykkel ( som jeg husker ) var en 10-gearet grå DBS som fatteren hadde kjøpt og som sto og ventet på meg ved trappa da jeg kom hjem etter turntrening. Kanskje det var da det begynte?

 

6. Hvem inspirerer / motiverer deg?

Jeg blir inspirert av de som er bedre enn meg og de som kan mye om sykling. Som elsker sykling. Men, også de som er litt dårligere enn meg for da føler jeg meg litt bedre enn det jeg er. Jeg blir også inspirert av nylagt asfalt.

 

7. Mål? Kortsiktige/ langsiktige?

Mine mål er å sykle til jeg dør, samt å ta merke i Birken i 2021. Da er jeg 55 år og yngst i min klasse. Samt enda mere moden og vellagret.

 

8. Hva gjør du for å motivere deg selv på en tung dag?

For å motivere meg på en tung dag, tenker jeg at det er bedre i morgen og trekker dyna over hodet. Det blir det. Bedre altså.

 

9. Beste sykkel minne?

Beste sykkelminne må være dagen etter vi hadde syklet Paris-Roubaix i 2012. Eller forresten, den dagen vi syklet rittet og solen begynte og varme min trøtte og kalde kropp. Etter ca 30 km på den franske landsbygda, kjente jeg at: » Nå, Sigurd, nå lever du»!

 

10. Hvor mange ritt har du syklet og hvilket vil du trekke fram som det beste, morsomste?

Høydepunktet i min rittkarriere til nå må være Enebakk rundt i 2011. Da syklet jeg på 2.29 og taua flere inn til forhåpentligvis bedre resultater. En av de jeg taua var Ørjan Johannesen, en tynn kokk som jobber så mye og smart at han ble verdensmester i år.

 

11. Personlige rekorder / Meritter?

Min personlige rekord er 150 mil på 7 dager. Det var med veldedighetslaget team Rynkeby i fjor og gikk fra Halden til Paris, via danskebåten. Team Rynkeby samler inn penger til barnekreftsaken og er et stort og flott prosjekt om jeg selv skal si det. Gå inn på hjemmesidene til Team Rynkeby og la deg inspirere til å sykle for livet.

 

12. Hva er du best på?

Mine beste egenskaper er nok å skape god stemning, enten det er en riksvei i Frankrike, en regnvåt og tung dag med slitne syklister i sekken, eller når sønnen min skal opp en motbakke.

 

13. Hva trenger du å forbedre deg på?

Jeg trenger å forbedre meg på å komme meg ut i frisk luft, fremfor å glo på «dumboksen».

 

14. Andre interesser utenom sykling?

Foruten å sykle, så er jeg også veldig glad i å lage mat og bli inspirert av kokker til å lage bedre mat. Derfor har jeg alliert meg med kokker som jeg kan ringe døgnet rundt når jeg står fast. Og det gjør jeg ofte. Av og til tar de ikke telefonen. Det kan jeg skjønne. Særlig etter 23.00 om kvelden. Mine største interesser er nok mat, sykling som nummer to og med familien på en god tredjeplass. Min drøm er å tilbringe mye tid på et bed and breakfast-lignende sted i varmen hvor jeg kan sykle med gjestene mine, lage mat til gjestene mine og generelt være i vater. Har du et sånt sted, planlegger å du å kjøpe et sånt sted, eller vet om et sånt sted, så ring meg, så kan jeg dra på kort varsel.

 

15. Har du syklet Hårfagrerittet?

Jeg har aldri syklet Hårfagrerittet, men planlegger å gjøre det i 2016. Det gleder jeg meg til.

 

16. Ditt neste ritt. Hvor og når?

Mitt neste ritt blir kanskje Hårfagrerittet neste år? Eller et annet ritt. Jeg jobber jo med sykkelmagasinet på P4, hvor vi formidler om stort og smått om sykkel, så man vet aldri hvor haren hopper. Eller hvor Sigurd reiser.

 

17. Tips til andre for å komme i gang med sykling? Nye, etablerte, unge og eldre…

Mitt best tips for andre å komme i gang med sykling er å kjøpe en skikkelig sykkel. Velg en som koster 10.000-15.000 i utgangspunktet. Det er også viktig at du sitter godt på den. Viktigere enn du tror, tør jeg påstå.

 

18. Hva er det som driver deg?

Det som driver meg er struktur og mestring. Samt drømmer som kanskje blir noe av. Og, lengsel. Som Jan Eggum sier: » sommeren nytes best om vinteren».

 

19. Hva betyr sykkel for deg?

Sykkel for meg er hobby og jobb i en perfekt harmoni.

 

Sigurd_Sollien2 Sigurd_Sollien3 Sigurd_Sollien4