Ukens profil: Sigmund Lier

Ukens profil: Sigmund Lier

I dag har vi vært så heldige å fått snakket med ordføreren for vakre Tysvær kommune, som jo er kommunen som store deler av Hårfagrerittet går igjennom. Hårfagrerittet er stor takk skyldig til Tysvær kommune som har vært med å bidra til å gjøre deler av traseen vår så flott som den har blitt, spesielt rundt Aksdals vatnet.

Ordfører Sigmund Lier er gift med Reidun og har 2 barn.

Før Sigmund ble valgt inn som ordfører ved forrige valg, jobbet han som rådgiver i Tysvær kommune.

Han har også Master i spesialpedagogikk og har tidligere jobbet i PPT og innen skoleverket.

Vi måtte jo stille Sigmund våre obligatoriske spørsmål for å høre litt om ordførerens tanker om trening og sykling.

 

1. Hekta på sykling?

Rett her er nok at jeg var mer hekta før. Sykler veldig lite nå, men liker å ta meg en tur rundt Aksdals vatnet som trimtur. Sykkelen, en DBS Kilimanjaro har jeg fremdeles. En slik tung en, men med mange gode gir. Sykla tidligere til og fra jobb(ikke lange turen) de dagene jeg ikke var avhengig av bil.

 

2. Hvordan ser en vanlig treningsuke ut for deg?

Den burde sett mye mer aktiv ut. Eg prøver å få meg noen turer gjennom uka. Dei lange blir lagt til helga. Var utsett for ei trafikkulykke i 2005, det sette en stopper for aktiv trening. I dag er eg frisk att, og kan bare skylde på sofaen og/eller travle dager som ordfører….

 

3. Favoritt treningsøkt?

Tur på ski eller på beina til en fjelltopp.

 

4. Hvor liker du helst å sykle? Sted, veier, terreng, sti, grus o.l.

Når eg sykler kan det gjerne være både på veg og grusstier. Vi har mange av de i Tysvær.

 

5. Når/ hvordan og hvorfor begynte du å sykle?

Lærte meg å sykle på en altfor stor sykkel som 4-åring. Da hadde jeg allerede syklet utforbi låvebrua og landa, merkelig nok, på hjula. I forskrekkelsen ramla jeg etter noen meter… Det var billetten til at jeg fikk ny sykkel av foreldra mine. En tidsriktig DBS. Den er velbrukt. Husker jeg og mamma sykla til helsesøster då eg var fire år. En fem kilometer sykkeltur, då var eg stolt. Eg pussa sykkelen opp og har den fremdeles 😀

 

6. Hvem inspirerer / motiverer deg?

God folkehelse inspirerer meg. Jeg liker å være ute og holde meg i form. Derfor var det også kjekt å få være med på å stemme gjennom nye turstier i Tysvær. Løypa rundt Aksdals vatnet er flott året rundt og en flott trase for Hårfagrerittet.

 

7. Mål? Kortsiktige/ langsiktige?

Fortsette å holde meg i form. Ha en noen lunde kondis. Det er et mål å bruke sykkelen mer.

 

8. Hva gjør du for å motivere deg selv på en tung dag?

Då gjeld det å komme seg ut i frisk luft! Det hjelper

 

9. Beste sykkel minne?

Rallarvegen med kona. Det er mange år siden. Vi overnatta i telt rundt Hallingskeid. Det var mye snø det året, og vi telte 22 snøfonner som måtte forserast. Men turen var veldig flott. Har sykla Rallarvegen flere ganger etter dette, snart på tide med ny tur der.

 

10. Hvor mange ritt har du syklet og hvilket vil du trekke fram som det beste, morsomste?

Eg har sykla flere ritt som unge. Husker veldig godt et ritt i Auklandshamn. Vi var to som stilte til start i min klasse. Jeg på DBS herresykkel, uten gir. Han andre med en racersykkel med gir. Resultatet ga seg selv, men ikke uten kamp. 😀

 

11. Personlige rekorder / Meritter?

Lite å stille opp med her når det gjeld sykkel! Men skryt på meg at eg sprang sånn passe fort på 800m på friidrettsbanen.

 

12. Hva er du best på?

Det må andre svare på :))

 

13. Hva trenger du å forbedre deg på?

Sikkert flere ting.

 

14. Andre interesser utenom sykling?

Politikken tar en stor del av uka. Er glad i familieliv og vi har en hytte på Seljestad vi liker å dra til. Seljestad er flott året rundt og inviterer til fysisk aktivitet.

 

15. Kort beskrivelse av hvordan det var å sykle Hårfagrerittet?

Har aldri sykla rittet, men har vært aktivt med i heiagjenger rundt Aksdal! Der blir jeg nok å finne i år også

 

16. Ditt neste ritt. Hvor og når?

Usikker!

 

Da må vi få si tusen takk for praten Sigmund og vi håper vi både ser og hører deg langs løypen når vi sykler gjennom Tysvær Kommune. Så ønsker vi også at vi en gang kan få se deg som deltager også. 🙂