Ukens Sykkelprofil: Reidar Borgersen

 

I dag har vi gleden av å introdusere enn mann som har klart å bli best i 2 ulike disipliner; Skøyter og sykling. Vi har snakket med mange ganger Norges Mester Reidar Borgersen.

Reidar Borgersen er 34 år, singel. Er utdannet Medieviter, men det har gått litt for bra med syklinga til å jobbe noe mer med det.

Han føler seg veldig privilegert som kan satse profesjonelt. Reidar Borgersen Sykler i dag for kontinentallaget Team Joker.

 

1. Hekta på sykling?

Ja!

 

2. Hvordan ser en vanlig trenings uke ut for deg?

Det varierer en del, om vinteren er det mer alternativ trening og rulleøkter, mens i konkurransesesongen er det lengre turer og konkurranse. Nå er det kapasitetstrening som er i fokus, 3 rulleøkter på ca 1 time i nærheten av terskel i uka, med stort sett rolige langturer, skøyter og litt løping imellom. Gjerne ski, men det er jo ikke skiføre.

 

3. Favoritt treningsøkt?

Terskeldrag på temposykkelen, gjerne i fullt tempoutstyr. 4 x 15′ med 10′ på 90% og siste 5′ på 105%. Men da må det gå fort, og beina være fine 🙂

 

4. Hvor liker du helst å sykle? Sted, veier, terreng, sti, grus o.l.

Sykler mest på landeveien, og småveier på Mallorca i fint vær er herlig. Stigningen fra Port de Soller f.eks.

 

5. Når/ hvordan og hvorfor begynte du å sykle?

Først og fremst var syklinga utholdenhetstrening for skøytene. Men jeg har jo alltid likt å sykle, men aldri fått levd ut konkurranseinstinktet på sykkelen. Før jeg la opp skøytene i 2010, jeg ville leve ut drømmen å sykle på en temposykkel.

6. Hvem inspirerer / motiverer deg?

Vanlige folk som ikke ser ut til å ha noe supertalent, men som ikke gir opp og hever seg et hakk år for år. Når Lars Petter Nordhaug støter på toppen av Poggio i årets Milan Sanremo, og Aleksander Kristoff vinner, så er det ekstra motiverende fordi

1. de kommer fra Team Joker. og

2. Jeg ser på dem som vanlige mennesker uten noe supertalent som har tatt nye steg år for år.

 

7. Mål? Kortsiktige/ langsiktige?

Vinne dobbelt i NM 🙂 Har en liten drøm om å ta steget opp en divisjon eller to, men har forståelse for at profflagene stort sett leiter etter ryttere under 35.

 

8. Hva gjør du for å motivere deg selv på en tung dag?

Er det virkelig ille så legger jeg opp, og så gjør jeg comeback dagen etter. Dårlig hukommelse er en forutsetning for å lykkes i idrett.

 

9. Beste sykkel minne?

Norsk rekord på 50 km tempo i år rager veldig høyt, det var en dag hvor jeg kunne gasse på og ikke bli sliten. Morsomt å overraske seg selv.

 

10. Hvor mange ritt har du syklet og hvilket vil du trekke fram som det beste, morsomste?

Det er jo en del etter hvert, Procyclingstats sier jeg kjørte 6151 km på 42 rittdager i 2014. Men jeg husker veldig godt etapperittet Loir et Cher i 2013, der vi angrep med Vegard Breen hver dag. Han ble bare nr 3, men det er sånn det er morsomt å kjøre sykkelritt. I år var det Okolo Jiznich Chech i Tsjekkia, hvor hele laget ga alt for meg fra start til slutt, og jeg vant sammenlagt.

 

11. Personlige rekorder / Meritter?

Norsk rekord på 10, 20, 30 og 50 km, 2 NM titler på tempo, 3 NM titler på skøyter, 13.19,97 på 10.000 meter på skøyter, 2.42,35 på Birken.

 

12. Hva er du best på?

Kjøre aleine og pushe meg selv over lengre tid.

 

13 Hva trenger du å forbedre deg på?

Bli smartere til å spare krefter og bli flinkere taktisk.

 

14. Andre interesser utenom sykling?

Musikk og film.

 

15. Tips til andre for å komme i gang med sykling? Nye, etablerte, unge og eldre…

Utgangspunktet må være at det er noe du liker å holde på med. Liker du ikke å sykle så finn på noe annet. Men liker du å sykle så er det morsomt å sette seg noen mål. F.eks å være med i ritt som Hårfagrerittet, det kan gi deg ekstra puff til å komme deg ut av sofaen når det regner. Og finn ei gruppe å sykle med, sykling blir morsommere sammen.

 

16.Hva er det som driver deg?

Ønsket om å utvikle meg og bli bedre. Jeg liker hele prosessen med å sette seg mål og jobbe mot dem, ikke bare det å hente ut resultatet. Selv om det alltid er morsomst om det går bra, men da får jeg noe igjen