Ukens profil: Mads Kaggestad

Foto: Torbjørn Pedersen, TV2

 

I dag kjære lesere har fått snakket med en av våre tidligere sykkelproffer, som i dag er ofte å høre på TV2 sporten om sykling og når det er snakk om doping i idretten. Han er en sterk og tydelig motstander av doping i dretten.

Vi har snakket med Mads Kaggestad som denne høsten var med i «Skal Vi Danse» i TV2, som for øvrig var langt mer krevende enn han hadde sett for seg.

Mads er 38 år gammel, gift med Marita og har 2 barn på 5 og 3 år.

Han er utdannet økonomijournalist på BI. Han er i dag sykkelpensjonist (ja, jeg har fått pensjon av det internasjonale sykkelforbundet) sier han. 😀

Jobber også som konsulent for Avantas Aktiv som jobber med motivasjon og lagbygging i næringslivet relatert til mosjon- og helseatferd. I tillegg jobber han for TV2-Sporten.

 

 

1. Hekta på sykling?

Ja. Allerede i 11- 12 års alderen fikk jeg øynene opp for den vidunderlige, spektakulære, men svært krevende idretten.

 

2. Hvordan ser en vanlig treningsuke ut for deg?

Normalt trener jeg 4- 6 timer i uken. I forbindelse med Skal Vi Danse ble det mest dans og det trentes/øvdes en del mer akkurat i den perioden. Som aktiv trente jeg selvfølgelig helt andre mengder, men da var det mer som en jobb.

 

3. Favoritt treningsøkt?

Rolig sykkeltur rundt Krøderfjorden fra gården til mine foreldre i Vikersund.

 

4. Hvor liker du helst å sykle? Sted, veier, terreng, sti, grus o.l.

Jeg bor i Oslo med mye trafikk så her sykler jeg mest på grusveier i Nordmarka. Da finner jeg roen og kan stresse ned i flott og variert terreng.

 

5. Når/ hvordan og hvorfor begynte du å sykle?

Jeg var 12 da jeg begynte å sykle og deltok i mitt første ritt. Jeg ble umiddelbart hektet og starte tidlig å drømme om å bli profesjonell. Mens jeg gikk på ungdomsskolen så jeg videoopptak fra alle Tour de France og VM, samt flere tidligere utgaver av Italia rundt fra perioden 1980- 1988.

 

6. Hvem inspirerer / motiverer deg?

Lite motiverer mer enn følelsen av mestring på noe du ønsker å bli god på- og få anerkjennelse for innsatsen. De som inspirerer meg mest i dag er min far, mor og kone.

 

7. Hva gjør du for å motivere deg selv på en tung dag?

Jeg står ikke over, men krummer nakken og gjør så godt jeg kan. Om det gjelder trening så skrur jeg ned på intensiteten og kutter ned på mengden. Så tar jeg konsekvensene av den tunge dagen, legger meg til fornuftig tid og vet at jeg helt sikkert har en bedre dag i morgen.

 

8. Beste sykkel minne?

Spania rundt i 2006. Skapte stor mestringsfølelse og anerkjennelse for innsatsen. Vi hadde herlig lagfølelse og jeg kom veldig greit igjennom mitt første tre- ukers ritt samtidig som jeg jobbet mye og hardt for laget.

 

9. Hvor mange ritt har du syklet og hvilket vil du trekke fram som det beste, morsomste?

Jeg tipper jeg har syklet et sted mellom 800-1000 sykkelritt siden jeg startet som 12 åring. Noe av det morsomste og som vekker de beste minnene var noen av gutterittene hvor vi i Ringerike SK virkelig herjet og dominerte med offensiv lagsykling. Idrett er fantastisk balast for unge og jeg har stor glede av alle minnene fra da jeg var gutterytter og en del av det fantastiske miljøet på Ringerike.

 

10. Personlige rekorder / Meritter?

Har NM gull, sølv og bronse på lagtempo, fellesstart og tempo for herrer senior. Har representert junior- U23 og Elite landslaget i diverse internasjonale sammenhenger. Som amatør ble jeg bl.a. 3. sammenlagt i Circuit des Ardennes, var på pallen på 2 etapper i Vuelta Navarra og ble ranket som nr 7 på den franske amatørrankingen i 2001. I 2001 ble jeg 21 sammenlagt i Tour de L Avenir, men den gang var det kun 2 amatørlag med i dette rittet og ble dominert av de store profflagene. Jeg vant Ringerike GP i 2002 og ble proff i Credit Agricole i 2003. Fikk få resultater som proff, men er særlig stolt av innsatsen min i flere ritt inkludert Etoile des Besseges i 2006, Spania Rundt i 2006 og California Rundt i 2007.

 

11. Hva er du best på?

Ha fokus, stayerevne og tro på det jeg gjør.

 

12. Hva trenger du å forbedre deg på?

Jeg er såpass ydmyk at jeg ser forbedringspotensialet i det meste.

 

13. Andre interesser utenom sykling?

Familie, jobb, venner og musikk.

 

14. Kort beskrivelse av hvordan det var å sykle Hårfagrerittet?

Har aldri deltatt, så det står på programmet. Har hørt mye bra om arrangementet.

 

15. Ditt neste ritt. Hvor og når?

Det vet jeg ikke. Ikke deltatt i noen ritt i 2015.

 

16. Tips til andre for å komme i gang med sykling? Nye, etablerte, unge og eldre…

Sykling er en mulighet til å oppleve, en herlig reise som bringer deg bedret fysisk form, økt mentalt overskudd, fantastiske sosiale- og personlige naturopplevelser og erfaring om egen kropp og yteevne. Ingen grunn til å nøle, kom deg ut fordi hver økt er en investering i egen helse og velvære.

 

17. Hva er det som driver deg?

Hva gjelder å komme meg ut på sykkelen så er det ofte været. Om været er fint føler jeg det er et hån mot meg selv om omgivelsene som kaller om jeg ikke unner meg en sykkeltur. For meg er trening også en plikt fordi det holder meg i form. Av respekt for egen helse og yteevne er trening en måte å ta vare på seg selv.

 

18. Hva betyr sykkel for deg?

Syklingen har betydd enormt mye for meg. Det er en rød tråd siden jeg startet å sykle som 12 åring til hvem jeg er- og hva jeg gjør i dag. Sykkelen er den beste og lengste utdannelsen jeg har og jeg den har gitt meg muligheter og opplevelser jeg vil beskrive som en drøm.

Tusen takk for praten Mads og alle de flotte sykkelopplevelsene vi har fått på TV med deg opp igjennom. Du er selvfølgelig hjertelig velkommen til å delta på Hårfagrerittet 2016. Vi gleder oss til å se deg der.