Ukas Profil: Lars Ragnar Manengen

I dag har vi fått besøk av Lars Ragnar Manengen!

Lars Ragnar Manengen er 3 dobbelt Norgesmester og 2 ganger vinner av Birken.
Han kommer fra Øyer og har samboer og har nå fått seg en liten gutt.

Har trappet litt ned på syklingen og jobber i dag for Sport 1 Lillehammer.

 

1.  Hekta på sykling?

Pleier vel ikke å bruke ordet hekta, men er veldig glad i å trene. Liker å være ute i mange timer på ski, sykkel og på beina. Men er jo på sykkelen jeg har vært best så da er det selvsagt det som er mest moro:)

2.  Hvordan ser en vanlig treningsuke ut for deg? 

Den har sett litt annerledes ut de siste 15 månedene etter av vi fikk en sønn. Så nå sliter jeg med å få til halvparten av de timene jeg trente før. Har ligget på mellom 8-12 timer i denne perioden. Da er det i hovedsak sykkel. Sykkel til og fra jobb med en liten omvei tidlig på morgenen.

 

3.  Favoritt treningsøkt?

Rolig langtur på terreng. 4t pluss.

 

4.  Hvor liker du helst å sykle? Sted, veier, terreng, sti, grus o.l.

Jeg liker variert underlag, men en blanding av grusveier på fjellet og fine flytstier  er veldig bra.

 

5.  Når/ hvordan og hvorfor begynte du å sykle?

Det var vel når jeg fikk meg jobb på en sportsbutikk på Lillehammer som 16 åring. Da var jobbveien 17km så jeg måtte begynne å sykle.

Men det var ikke før høsten 2003, da veide jeg 15 kg mer enn nå. Så jeg begynte å trene litt mer systematisk å legge ned mer timer gjennom hele året. Da forandret kroppen seg fort og jeg kom meg raskt opp på et bra nivå. Skjønte fort at sykling var noe jeg passet til 🙂

 

6.  Hvem inspirerer / motiverer deg?

Fra 2004 trente jeg sammen med Edvald Boasen Hagen 3-4 ganger i uka i                  mange år. Å se hva han har fått til inspirerer meg og gir meg motivasjon til å                trene og prestere i konk.

 

7.  Mål? Kortsiktige/ langsiktige?

Siden det ikke er samme satsingen som før så må målet nå være å holde seg i noenlunde form 😉

 

8.  Hva gjør du for å motivere deg selv på en tung dag?

Jeg liker å være ute, så det kommer stort sett av deg selv.

 

9.  Beste sykkel minne?

Birken 2012

 

10. Hvor mange ritt har du syklet og hvilket vil du trekke fram som det beste, morsomste?

Har ikke kontroll på hvor mange ritt jeg har kjørt. Åhhh… mange ritt her som er både spesielle og morsomme på hver sin måte.

Birken er helt spesielt for meg siden det er det første rittet jeg sykla og det går på hjemmebane.

Bukkerittet på Skeikampen har ei av de beste løypene.

Skaidi Extreme er den beste total opplevelsen i løpet av sesongen, bra løype, veldig sosialt og en opplevelse alle burde få med seg:)

 

 11. Personlige rekorder / Meritter?

Birken 2005

Birken 2012

NM 2010

NM 2011

NM 2012

Pluss utallige 1, 2 og 3 plasser i de fleste ritt her i Norge.

 

12. Hva er du best på?

Var vel best på å sykle terreng Maraton ritt. Blandingen av grus og terreng                  passet meg bra.

 

13. Hva trenger du å forbedre deg på?

Nå må jeg forbedre det meste 😉

 

14. Andre interesser utenom sykling?

Randonee. Toppturer på ski. Friluftsliv

 

15. Kort beskrivelse av hvordan det var å sykle Hårfagrerittet?

Jeg har syklet bare en gang, tror det var i 2010. Da var det utrolig vått og kaldt,  men gode bein gjorde det til en bra opplevelse:) Husker det som en kupert og variert løype som alle kan komme seg igjennom:)

 

16. Ditt neste ritt. Hvor og når?

Har ingen planer enda

 

17. Tips til andre for å komme i gang med sykling? Nye, etablerte, unge og eldre …

Begynn i det små, korte rolige turer. Se hvor mye man kan oppleve fra sykkelsetet:) Så går det litt av seg selv:)

 

18. Hva er det som driver deg?

Gleden ved å være ute å det å holde seg i form.

 

Tusen takk for praten og lykke til videre!

 

Hårfagrerittet