Lars Granberg

Lars Granberg

 

Lars Granberg er en av våre mange lokale sykkeltalenter fra Haugalandet.

Han er oppvokst i Ølen og er 29 år gammel og er nå bosatt i Oslo.

Han har hatt en flott utvikling i sin kariere så langt og har fortsatt ambisjoner om å utvikle seg på terrengsykkelen.

1.  Jobb/ studier?

Er fra og med denne sesongen syklist på heltid for laget Sepura Toyota Racing with Birk (stbracing.no). Representerer også selvfølgelig CK Haugaland.

2.  Hekta på sykling?

Er vel det 🙂

3.  Hvordan ser en vanlig treningsuke ut for deg?

Det varierer litt ettersom når på året det er, men nå i desember blir det mye lange turer på 4-6 timer med innslag av litt halvharde intervalldrag. Enten legger jeg inn f.eks motbakkedrag underveis ellers så avslutter jeg turen inne på rulla etter det har blitt mørkt. I tillegg kommer det styrketrening noen ganger i uka. Nå på vinteren periodiserer jeg gjerne med 3 uker med progressivt hardere belastning på mellom 20 og 30 time før en rolig uke med kanskje rundt 14-16 timer trening for å være sikker på at jeg får hentet meg inn igjen.

4.  Favoritt treningsøkt?

Det må nesten være en langtur i Nordmarka i Oslo i fint vær. Enten med terrengsykkel på sti og grus på sommeren eller på langrenn om vinteren.

5.  Hvor liker du helst å sykle? Sted, veier, terreng, sti, grus o.l.

Nevnte Nordmarka er mitt favorittsted, sommer som vinter. Vinterstid er det knallbra for lange gode langrennsturer, samt sykkelturer på grusveiene som er brøyta. Sommerstid er det et veldig fint nettverk av stier og grusveier.

6.  Når/ hvordan og hvorfor begynte du å sykle?

Hadde første ordentlige terrengsykkelsesong i 2009 etter å ha kjøpt meg sykkel for dimmepengene fra militæret i 2007 for å være med på Norseman triatlon i 2008. Men jeg synes ikke svømming var noe særlig til at det fristet å fortsette med triatlon. Så da ble det terrengsykkel, og har vel egentlig satset litt mer for hvert år som har gått etter det.

7.  Hvem, eller hva, inspirerer / motiverer deg?

Ingen personer. Motivasjonen ligger mer i å se hvor god jeg kan bli og hvilke resultater jeg kan klare å oppnå. I tillegg er det motiverende og interessant å se og finne ut av hvordan kroppen fungerer og adapterer til forskjellige typer trening. Men i bunn er motivasjonen å gjøre det bra i konkurranser. Hadde jeg ikke konkurrert tror jeg ikke jeg hadde trent noe særlig heller.

8.  Mål? Kortsiktige/ langsiktige?Det største sportlige målet mitt er å gjøre det bra i VM i Frankrike i 2016. Ett mer konkret resultatmål får komme senere 🙂 Før det håper jeg å bli norgesmester og ta min første topp 5 plassering i World Cup, samt og alltid være på pallen i norske ritt jeg kjører.kfhfk

9.  Hva gjør du for å motivere deg selv på en tung dag?

Det kan fungere bra å tenke på de konkurransene som venter og hva jeg vil oppnå. Ellers er det lettere å motivere seg til f.eks trening i veldig dårlig vær hvis man har noen å trene sammen med.

10. Beste sykkelminne?

Vanskelig å plukke ut noe framfor noe annet. Kanskje NM i 2010 der jeg, noe overraskende for de fleste utenom meg selv, tok siste plass på pallen.

11. Hvor mange ritt har du syklet og hvilket vil du trekke fram som det beste, morsomste?

Har syklet de fleste terrengritt i Norge, men hvor mange ritt jeg har syklet aner jeg ikke! Et av de morsomste er Terrengsykkelrittet i Østmarka i Oslo. Vel og merke om man har en bra dag og finner flyten i terrenget, da over 90% av konkurransetida blir tilbragt på sti. Har man en dårlig dag er det dog det verste rittet i året.

12. Personlige rekorder / Meritter?

Sesongen 2014: Sølv i NM, 28.pl i VM, 13. (Beglgia) og 20.pl (Frankrike) i World Cup 8.pl i Andalucia Bike Race (6 dagers etapperitt) og 12.pl i La Rioja Bike Race (3 dagers etapperitt).

13. Hva er du best på?

Motbakker på 4-8minutt, teknisk terreng og raske smale utforbakker på sti.

14. Hva trenger du å forbedre deg på?

Motbakker som er lengre enn 8-10min. Å finne bedre flyt i veldig knotete terreng. Å takle bedre å kjøre korte perioder i «overfart». Så må jeg også bli bedre på det jeg allerede er god på.

15. Andre interesser utenom sykling?

Skikjøring og langrenn. Og så følger jeg med på det meste som skjer innen sportsverden, så er vel generelt sportsinteressert. Ellers hører jeg mye på musikk, og går gjerne på konserter.

16. Kort beskrivelse av hvordan det var å sykle Hårfagrerittet?

Det var ganske hardt, da jeg stakk alene etter første terrengparti. Ble hentet oppe på Steinsfjellet og spurtslått på oppløpet, så det var jo litt kjedelig. Men det er alltid gøy å sykle ritt på hjemlige trakter, uansett hvordan det går 🙂

17. Ditt neste ritt. Hvor og når?

Det er et 4 dagers etapperitt på månelandskapet på Lanzarote i slutten av januar. Ikke den mest inspirerende plassen å sykle ritt i, og så tidlig på året blir det heller ikke så høy fart. Uansett tror jeg det blir et bra ritt da det er mange sterke proffer til start.

18. Tips til andre for å komme i gang med sykling? Nye, etablerte, unge og eldre…

For alle som liker å trene/mosjonere, uansett alder, så må mitt beste råd bli å prøve å være så allsidig så mulig. Variere aktivitetsform og varighet. Komme seg litt ut av komfortsona en gang i blant. Ikke gjøre det samme hele tida fordi det er det man er mest komfortabel med!

 

Takk for Praten Lars Granberg!

 

Hårfagrerittet