Ukens Sykkel Profil: Jarle Nygård

Ukens Sykkel Profil: Jarle Nygård

I dag har vi tatt turen til våre egne rekker igjen. Vi har vært så heldige å fått snakket med Jarle Nygård. En mann som liker å ha flere ting gående samtidig.

Jarle er 47 år, gift og har 2 voksne barn på henholdsvis 22 og 19 år.

Han jobber i dag som Customer Contract Director i Solar Norge. I tillegg til full jobb i Solar Norge holder han i disse dager på å fullføre en Master i rettsvitenskap ved siden av jobb. Det i seg selv er ganske imponerende når en tenker på at han også er en god syklist som liker å trene.

1. Hekta på sykling?

Ja. Sykling er en effektiv, spennende og skånsom treningsform.

 

2. Hvordan ser en vanlig treningsuke ut for deg?

Jeg har rundt 100 reisedøgn i året noe som medfører at jeg ikke har noe som kan kalles en «vanlig» treningsuke. Jeg har aldri treningstøy med meg på reise, noe som betyr at treningsøktene ikke blir gjennomført på faste dager eller tidspunkt. Målet er allikevel å få rundt 3 treningsøkter i snitt pr. uke.

 

3. Favoritt treningsøkt?

Stort sett alle treningsøkter gjennomføres på full intensitet. I sommerhalvåret betyr dette sykkelturer på mellom 1 og 1,5 time, i all hovedsak på MTB sykkel. Forsøker å få noen lengre økter gjennom sesongen på rundt 2,5 timer. Om vinteren benyttes spinningsykkel hvor jeg kjører 4 intervalldrag i løpet av en treningsøkt på 1 time.

 

4. Hvor liker du helst å sykle? Sted, veier, terreng, sti, grus o.l.

Jeg sykler stort sett alltid på MTB for å slippe mest mulig unna trafikkerte bilveier. På denne måten vil en økt normalt bestå av lite trafikkerte veier, sykkelstier og grusveier. En fin økt starter da gjerne hjemme i Ramsdalen og går langs vestsiden av Førresfjorden, rundt Thuestadvannet, ned til Førresbotn, opp gjennom Djupadalen og ned Kattanakk.

 

5. Når/ hvordan og hvorfor begynte du å sykle?

Jeg kom hjem en sen lørdagskveld for 13 -14 år siden og endte på nachspiel hos en nabo. Der var de fleste «naboguttene» samlet, og vi ble der enige om å ha felles sykkelturer en gang i uken. Disse sykkelturene var på 1,4 mil, og det var innlagt røykepause på toppen av Kattanakk slik at vi fikk med oss alle. Året etter utviklet dette seg til at mange av oss dro og syklet Birken, noe jeg har gjort hvert år siden.

 

6. Hvem inspirerer / motiverer deg?

Inspirerende å se alle sykkeltalentene som kommer fra et lite land som Norge. Fantastisk med Sven Erik Bystrøm som ble verdensmester!

 

7. Mål? Kortsiktige/ langsiktige?

Målet er å holde formen ved like å delta på noen ritt hvert år. På denne måten har jeg noen treningsmål som gjør det lettere å motivere seg.

 

8. Hva gjør du for å motivere deg selv på en tung dag?

Tenker på hvor deilig det er med en varm dusj etter endt økt.

 

9. Beste sykkel minne?

Mange gode minner fra sykkelsetet. Sykkelrittene Bergen – Voss og Haugesund – Sauda gir i fint vær alltid noen flotte naturopplevelser. Det er også et flott minne når jeg i 2010 deltok på Trondheim – Oslo sammen med Team Nord Rogaland, og nesten hele laget på 30 mann kom samlet til mål bare noen minutter fra målsetningen. De beste opplevelsene er nok allikevel de årlige gutteturene til Birkebeinerrittet sammen med sønnen min.

 

10. Hvor mange ritt har du syklet og hvilket vil du trekke fram som det beste, morsomste?

Jeg har de siste årene syklet 6 – 7 ritt i året og alle har noe spesielt å by på. Jeg liker Hårfagrerittet og Nordsjørittet veldig godt. De går i nærområdet, i flott natur, og inneholder etter min mening en fin blanding av sti, grus og asfalt.

Steinsvikrittet er også veldig bra. Her har vi også fordelen av at start og mål er på samme sted noe som gjør logistikken mye enklere.

 

 11. Personlige rekorder / Meritter?

Birkebeinerrittet i 2014: 3.01.

Nordsjørittet i 2012: 2.46

Haugesund – Sauda 2012: 2.45

Bergen – Voss i 2013: 4.21

Hårfagrerittet 2012 / 2014: 1.49 / 2.31

 

12. Hva er du best på?

Gå i «kjelleren».

 

13. Hva trenger du å forbedre deg på?

Burde syklet mer rolige lange økter, men innser nok at det fremdeles kommer til å bli få av disse.

 

14. Andre interesser utenom sykling?

Jeg har seilt regatta i rundt 20 år sammen med omtrent det samme mannskapet. Vi har hatt utrolig mye kjekt sammen. De siste årene har jeg dessverre prioritert bort denne hobbyen grunnet videreutdannelse og dårlig tid. En god fjelltur med ski på beina henger også høyt.

 

15. Kort beskrivelse av hvordan det var å sykle Hårfagrerittet?

Hårfagrerittet er profesjonelt gjennomført, går i nærområdet i en flott natur, og inneholder en fin blanding av sti, grus og asfalt.

 

16. Ditt neste ritt. Hvor og når?

Jeg har ikke oversikt over når de enkelte rittene går, men det blir sannsynligvis Haugesund – Sauda eller Hårfagrerittet.

 

17. Tips til andre for å komme i gang med sykling? Nye, etablerte, unge og eldre

Sørg for å ha nok luft i dekkene og legg ambisjonsnivået for syklingen på et nivå som passer deg selv.

Det vil for de fleste være smart å ha et mål med syklingen, og da kan Hårfagrerittet i hel- eller halv variant være et veldig godt alternativ. Det er også smart å gjøre trenings avtaler slik at det er vanskeligere å finne unnskyldninger for å stå over treningsøkt.

 

18. Hva er det som driver deg?

Ønske om en jevnt god form, spenningen under sykkelritt og det sosiale.

 

Tusen takk for praten Jarle og lykke til med Masteren og sykkelsesongen.