Ukens Profil: Ivar Jacobsen

Ukens Profil: Ivar Jacobsen

I dag har vi vært så heldige å få snakket med Jernmannen i Haugesund, Ivar Jacobsen. Vi er alle i Hårfagrerittet veldig imponert over hva IronMan Haugesund har fått til på den korte tiden dem har holdt på.

Dem ble bl.a. nylig kåret til beste arrangør by i verden for 2015, intet mindre enn fantastisk godt gjort. Hårfagrerittet tror at det er flere på Haugalandet som sykler i dag som følge av IronMan og det er vi veldig glad for.

Hårfagrerittet har jo også som mål å lage den beste Terrengsykkel- opplevelsen, /arrangementet og vi blir inspirerte av at IronMan har klart det.

Ivar Jacobsen er 50 år, gift med Tone E Bendiksen som også jobber i IronMan Haugesund. Sammen har dem 2 barn, Zara på 12 år og Emma på 9 år.

Ivar har drevet butikk for seg selv helt tilbake til 1993. Før den tid gikk han på Varehandelshøyskolen i Oslo.

Vi stilte Ivar våre vanlig spørsmål.

 

1. Hekta på sykling?

Sykler bare i fint vær. Har alltid syklet temposykkel i all trening og liker veldig godt å ligge i bøylen å suse av garde. Men jeg synes svømming og løping er lettere å motivere seg til så derfor er det det som gjøres oftest

 

2. Hvordan ser en vanlig treningsuke ut for deg? 

Jeg prøver å lure inn en time om morgenen før jobb de fleste dagene. Trener for å holde alderen i sjakk og kunne takle hverdagens fysiske utfordringer

 

3. Favoritt treningsøkt?

15x100m crawl start tid 1.30 når jeg er i svømmeform.

 

4. Hvor liker du helst å sykle? Sted, veier, terreng, sti, grus og lignende.

Sykler bare temposykkel så ”ironman løypa”  i Sveio er jo blitt ett begrep. Der liker jeg meg best.

 

5. Når/ hvordan og hvorfor begynte du å sykle?

Jeg var svømmer som likte å løpe. Når det første triathlon arrangementet fant sted i Oslo 1983 ville jeg være med. Da ble sykling en nødvendighet.

 

6. Hvem inspirerer / motiverer deg?

Jeg blir inspirert av felleskapet i Haugesund triathlon klubb. mange mennesker med svært velutviklet sosiale kunnskaper.

 

7. Mål? Kortsiktige/ langsiktige?

Jeg er svømmetrener i Haugesund triathlon klubb for barn og unge.  Jeg prøver å være en så god trener som mulig. Personlig å kunne løpe Djupadalten under 40 min i så mange år som mulig.

 

8. Hva gjør du for å motivere deg selv på en tung dag?

Jeg hviler når kroppen ønske det ellers går jeg bare ut å løper. Det rydder i hodet. Du løper ut med ”problemer” og kommer hjem med løsninger

 

9. Beste sykkel minne?

1989 i Stavanger triathlon. Eneste gangen jeg greide å sykle 40km på 59 minutter. Ellers var jeg alltid på 1.03-1.08.  Husker fremdeles følelsen av at du bare kan tråkke og tråkke uten at syren kom.. Ellers var det også gøy når jeg vant Oslo Triathlon i 1991, eneste gang jeg gruste nåværende landslagssjef Arild Tveiten.

 

10. Hvor mange ritt har du syklet og hvilket vil du trekke fram som det beste, morsomste?

Jeg sykler ikke ritt men synes felles skapet på gode treningsturer er det beste. Siste ritt må ha vært på 90 tallet på Tysværrittet.

 

11. Personlige rekorder / Meritter?

57 sek på 100 crawl , 1.16.04 på Halv-marathon , 33.10 på Djupadalten

 

12. Hva er du best på? Egentlig ingenting. Var absolutt ikke noe idrett talent, men er blitt mer og mer glad i å trene dess eldre jeg er blitt

 

13. Hva trenger du å forbedre deg på?

Å ville sykle i surt vær. Det vil si alt vær utenom +15 grader , vindstille og sol

 

14. Andre interesser utenom sykling?

Familie, jobb/Ironman/triathlon i den rekkefølgen selv om Tone mener at nummer 3 ofte er nummer 1.

 

15. Kort beskrivelse av hvordan det var å sykle Hårfagrerittet?

Det har jeg aldri gjort, men både Tone og meg er med som vakter. Så vi deltar den veien.

 

16. Din neste konkurranse. Hvor og når?

Skulle vært med på Ironman 70.3 Mallorca 7 mai men når en av mine beste venner legger 50 årsdagen sin til samme dag gikk den i vasken. Så jeg tar det som det kommer om det er fint vær.

 

17. Tips til andre for å komme i gang med sykling? Nye, etablerte, unge og eldre…

Gled deg over den treningen du får gjort, ikke tenk på det du ikke får tid til.

 

18. Hva er det som driver deg?

Jeg er takknemlig for at jeg får holde på med det jeg gjør. Noen ganger opplever en ting som setter livet i perspektiv. Da blir en bevist på at vi er heldige som er der vi er.

 

19. Hva betyr sykkel for deg?

Sitter ofte å kikker på fine sykler på nett og i butikk , men så lenge jeg definerer den 2006 modellen jeg har som bedre enn meg selv , greier jeg meg med den.

 

Tusen takk for praten Ivar, måtte dere få et like bra og enda bedre arrangement i 2016. Håper på et langt og godt samarbeid i årene som kommer.

Foto: Prisen for verdens beste IronMan arrangør.Ivar Jacobsen