Ukens sykkel tips & triks: Hvilken sykkel skal en velge?

Sykel Tips & Triks

Har du ikke sykkel, eller ønsker å kjøpe deg en ny? Lurer du på hva slags sykkel du skal kjøpe?

Vi skal prøve å gi deg noen generelle råd.

Hvor og hvordan skal du sykle?

Skal du bare sykle på asfalt kan en racersykel kanskje være tingen.

Skal du bare være på grus og i terrenget er nok en terrengsykkel det du skal kjøpe.

Ønsker du derimot å ha en sykkel du kan bruke til jobb, sykle på asfalt og litt i terreng skal du absolutt vurdere en hybrid sykkel. Den ruller bedre på asfalt enn en terrengsykkel og har mer komfort og fremkommelighet i terrenget enn en racersykkel.

I dag finnes det også en rekke sykkelmodeller med elektrisk motor, noe som for enkelte kan gjøre terskelen mindre for å komme i gang med å sykle ute.

Når du nå skal kjøpe deg en ny sykkel, er det viktig at du fokuserer på at du finner deg en sykkel som gir den riktige sittestillingen til ditt bruk.

Vil du ha en komfortabel tur-sykkel, ønsker en gjerne å sitte mer oppreist. Vil du derimot ha en sykkel til å trene og konkurrere med vil du sitte mer foroverlent og aggressivt.

Sykkelstørrelser angis normalt sett i tommer målt fra toppen av seterør (stangen som går fra setet og nedover) og ned til senter av krank (der hvor pedalarmene er festet).

 

Er det noen forskjell på dame og herre sykkel?

Noen forskjeller er det, bl.a. har gjerne damesykkel et smalere styre og et kortere styrestem (den korte stangen som holder selve styret fast), et kortere over rør (stangen som går fra styret og bak til sete) og et litt bredere sete. Disse forskjellene er som følger av at jenter normalt sett har kortere overkropp og er lengre i bena enn guttene.

Ikke vær redd for å kontakte Spinn Sykkelshop, de fleste som jobbe med sykkel er som regel veldig glad i å snakke om sykkel og komme med råd 😀

 

Lykke til med valget av sykkel.

 

PS!  Hårfagrerittet er perfekt for både Terreng og Hybrid sykkel, så MELD DEG PÅ !!

 

Meld deg på her www.harfagrerittet.no/pamelding

Ventetida-er-over Meld deg på her

 

 

Hårfagrerittet