Start

Det er her det begynner.

Vi har som i 2016, 2 start områder for Hårfagrerittet 2016. Aksdal og Kårstø.

Starten for 39 kilometerne går fra Lars Hertervigs plass i Aksdal og starten for 70 kilometeren går fra Kårstø prosesseringsanlegg i Tysvær.
Rytterne bør være ute i god tid, og gjerne en time eller 2 før start, slik at det er tid til å se over sykkelen en siste gang, ordne litt på utstyret og slik at de har tid til å stikke innom service før startskuddet går.

I 40 kilometer traseen er det åpen start etter at ungdomsrytterne har startet kl. 10:00. Åpen klasse starter mellom 10:05 – 10:15

I 70 kilometere traseen stiller rytterne som har valgt å seede seg opp i forskjellige startsluser før starten, noen fordi de ønsker seg en best mulig startposisjon, andre fordi de er klare og like gjerne kan vente i slusen. I prestisjetunge ritt er det ikke uvanlig at rytterne stiller opp en halvtime før starten går, men da blir de jo kalde, så vi i Hårfagrerittet synes at 10 minutter før start får holde. Vi vil også i år ha en åpen start for dem som vil starte til slutt. Det betyr at dem begynner når dem vil i mellom 10:15 – 10:25.

Når man trør i gang etter å ha stått i ro en stund føles ofte kroppen fin ut, og da kan det være fristende å sykle forbi naboen som ligger rett foran. Gjør for all del det, men husk å ikke ta unødige sjanser, og sykle forbi på venstre side. Se deg raskt til venstre før du legger deg ut i forbikjøringsfeltet.