Ukens Profil: Eli Orre

Ukens Profil: Eli Orre

I dag har vi vært så heldige å fått snakket med Haugalandsjenta Eli Orre som er administrasjonsleder i Bergen 2017 (Sykkel VM). Hun har ansvaret for å skaffe nok frivillige til det største idrettsarrangement som er blitt arrangert i Norge på sommer tid noen gang. En kjempe utfordring og stor jobb.

Eli er samboer og har 3 barn og er nå bosatt i Bergen.

Hun har jobbet med trening og fysisk aktivitet så lenge hun kan huske. Hun begynte som instruktør i Kopervik på Karmøy Gym & Friskotek som 21 åring.

Hun har også vært daglig leder i søsterrittet vårt i sørfylket, Nordsjørittet i 5 år.

I dag jobber hun som administrasjonsleder i Bergen 2017 AS, med spesielt ansvar for frivillig personell, sykkel- og aktivitetsprogram. Hun jobber også med klubbutvikling i Hordaland idrettskrets.

Vi stilte Eli våre faste spørsmål rundt temaet sykling og mosjon.

1. Hekta på sykling?

Synes sykling er en super treningsform men kunne sikkert vært flinkere å sykle vinterstid, synes det er flott og også kunne bruke sykkel som fremkomstmiddel til jobb.

 

2. Hvordan ser en vanlig treningsuke ut for deg?

Litt forskjell på vinter- og sommerhalvår. Jobber som instruktør på SATS Nesttun 3-4 ganger i uken, prøver å få trent mer ute i sommerhalvåret. Kombinasjon mellom styrke og kondisjonsøkter.

 

3. Favoritt treningsøkt?

Det må være å få kombinert trening, frisk luft og flott natur.

 

4. Hvor liker du helst å sykle? Sted, veier, terreng, sti, grus o.l.

Liker både å sykle på landevei og i terreng, Bergen består av mye fjell og bakker, og har etter hvert lært meg å like oppoverbakker.

 

5. Når/ hvordan og hvorfor begynte du å sykle?

Ble invitert til å være med på Aker Solutions årlige sykkeltur fra Lysebotn-Kristiansand i 2007, det førte til at jeg begynte å sykle lengre turer og ble litt bitt av basillen.

 

6. Hvem inspirerer / motiverer deg?

Hverdagsheltene som bruker sykkelen som fremkomstmiddel bør inspirere og motivere oss alle.

Gunn Rita Dahle Flesjå er en dame som motiverer både meg og mange andre jenter i alle aldre. Jeg har hatt gleden av å følge henne tett på mesterskap, bl.a under EM og VM i Italia. Hun imponerer for hvordan hun greier å kombinere idrett på topp internasjonalt nivå, familie og småbarnsmor!

 

7. Mål? Kortsiktige/ langsiktige?

Komme i gang med utetrening, sykle oftere til jobb.

 

8. Hva gjør du for å motivere deg selv på en tung dag?

Tenke på helseeffekten ved å få trent, om ikke jeg får til en treningsøkt skal en luftetur være et godt alternativ.

 

9. Beste sykkel minne?

Mange gode minner fra sykkelsetet! Setter Rallarveien turene med familie og venner høyt, spesielt med de som ikke har hatt noen tidligere erfaring med sykling.

 

10. Hvor mange ritt har du syklet og hvilket vil du trekke fram som det beste, morsomste?

Har ikke syklet så veldig mange ritt, men må trekke frem Voss-Geilo med spektakulær natur og 2.5 mil med oppoverbakke i et strekk-hardt og gøy. I utlandet må jeg trekke frem mosjonsrittet under fjorårets Sykkel VM i Richmond. Det var uforglemmelig på mange måter og ikke bare positive. Da rittet startet var det bekmørkt, det regnet og VM-løypen ble veldig glatt, spesielt i alle 90 graders svingene og i brosteinsbakkene. Det var et ritt som ikke ville blitt særlig godt mottatt i Norge, spesielt mtp sikkerhet.

 

11. Personlige rekorder / Meritter?

For meg handler det om å fullføre, og ikke prestere. Jeg har etter hvert lært meg å ha mer gøy og mindre alvor på sykkelsetet.

 

12. Kort beskrivelse av hvordan det var å sykle Hårfagrerittet?

Jeg har til gode å sykle Hårfagrerittet men har et mål om å få syklet det etter SykkelVM i Bergen i 2017.

Jeg har imidlertid fulgt rittet fra den spede begynnelse og hatt god dialog med arrangørene, jeg er stolt over hva Haugalandet har fått til, ikke bare med Hårfagrerittet men med sykkelinteressen generelt!

 

13. Ditt neste ritt. Hvor og når?

Flandern rundt, 3. april. Vi har mye å lære av mosjonsarrangementene i utlandet.

 

14. Tips til andre for å komme i gang med sykling? Nye, etablerte, unge og eldre…

Begynne på sitt nivå, oppfordre folk rundt seg til hverdagssykling uansett hvilket nivå de befinner seg på.  Det medfører mange positive bieffekter hvis vi får flere til å bruke sykkelen som hverdagssykling.

 

15. Hva betyr sykkel for deg?

Veldig mye, har jobbet med sykkel mer eller mindre på fulltid siden 2007. Jeg brenner aller mest for bredden, økt bruk av sykkel som fremkomstmiddel, og sykkelglede for alle.

 

Tusen takk for praten Eli. Vi håper du får med deg mange frivillige til neste års Sykkel VM i Bergen, .

Vi kommer til å bli en gjeng som kommer opp fra Haugesund og vi skal også prøve å hjelpe til med å rekruttere flere frivillige til dere, for vi tror at dette kan bli et fantastisk og ikke minst stemningsfullt arrangement midt i Bergen Sentrum.

 

Sykkelbildet  er tatt fra fjorårets VM-løype, som vi fikk teste på morgenen før starten, den berømte brosteinsbakken på Libby Hill.