Ukens Profil: Dag Tormod Milje

Ukens Profil: Dag Tormod Milje

I dag har vi snakket med en Sokneprest som også er en ihuga terrengsyklist i Nedstrand. Vi har tatt praten med Leder av Bike Brothers Nedstrand Rittet, Dag Tormod Milje.

Dag Tormod er 51 år,  er gift og har tre barn. Han er som nevnt Sokneprest i Nedstrand, men er for øyeblikket i permisjon.

 

1. Hekta på sykling?

Ja i de siste 8 årene.

 

2. Hvordan ser en vanlig treningsuke ut for deg?

En god uke har jeg to til tre sykkelturer alene eller samen med kamerater. Er det for mye snø er slyngetrening en fin variasjon.

 

3. Favoritt treningsøkt?

To timer med pulsjagende sykkellek i godt lag på stier med flyt og høvelige utfordringer. Gjerne med en sag i lomma.

 

4. Hvor liker du helst å sykle?

Jeg trives best i terreng og prøver leve opp til ryktet om at jeg går av sykkelen og bærer den når jeg kommer til asfalt… I Nedstrand har vi mange flotte løyper. De er lekende og utfordrende og krever at du er «våken og på» hele tiden. De tekniske partiene gjør deg konsentrert, svett og glad på en gang (terrengsyklingens kinderegg…) I Bike Brothers Nedstrandrittet benytter vi oss av deler av disse flotte terrengløypene.

 

5. Når/ hvordan og hvorfor begynte du å sykle?

Etter å ha fått problem med et kne fikk jeg kontakt med en annen innflytter til Nedstrand, Kenneth Baustad, som også hadde begynte å sykle. Sammen pedalerte vi oss ut i Nedstrandsnaturen og oppdaget etter hvert mye flott.

 

6. Hvem inspirerer / motiverer deg?

Jeg motiveres av sykkelkamerater og av at det gjør godt å bruke kroppen. Det er inspirerende å strekke seg etter nye mål og ny mestring.

 

7. Mål? Kortsiktige/ langsiktige?

Sykle mer i terreng, og prøve noen nye ritt.

 

8. Hva gjør du for å motivere deg selv på en tung dag?

Vissheten om at en tur ut i friske varierte løyper gjør at jeg (og andre?) trives bedre med meg selv etterpå er en god motivasjon.

 

9. Beste sykkel minne?

For et par år siden var vi en gjeng som syklet rundt Nedstrands-halvøya en flott sommerdag med tørre stier. Kjekk og opplevelsesrik tur. Vi har også utfordret oss selv med noen toppturer som f.eks. Stølanuten som på sin måte har vært minnerike. Spesielt nedturene…

 

10. Hvor mange ritt har du syklet og hvilket vil du trekke fram som det beste, morsomste?

Vi var 4 fra Hjulrytterkompaniet som deltok på Terrengsykkelrittet i Oslo i 2015. Vi hadde hørt det skulle være bra og hadde lyst å lære hvordan en trasé for terrengsykkelritt med god flyt burde være. Det ble noen harde timer i sørpete og delvis uframkommelige løyper hvor vi måtte gå en stor del av tida. Opplevelsesrikt og hardt, men slett ikke mitt morsomste ritt. Vi fikk bekreftet at Bike Brothers NedstrandRittet står seg godt og er mye morsommere. Vår trasé vil også tåle noen uker med regn i forkant av rittet.

 

11. Personlige rekorder / Meritter?

Jeg har frem til nå klart å holde en del «ungdommer» i Nedstrand bak meg. Etter å ha passert livets «middagshøyde» synes jeg jo det er morsomt. Jeg trodde forøvrig jeg skulle forbedre min tid på Bokn opp i fjor. Det klarte jeg ikke men vil prøve igjen i år.

 

12. Hva er du best på?

Grovt terreng, gjerne kombinert med frisk stigning. Jeg er ikke så rask ned bakkene.

 

13. Hva trenger du å forbedre deg på?

Balanse og finne momentet ved utfordrende terrengpartier (har foreløpig ikke anskaffet meg fulldemper). For øvrig har jeg stort forendringspotensiale på alle områder.

 

14. Andre interesser utenom sykling?

Matlaging – og det er en fin kombinasjon.

 

15. Kort beskrivelse av hvordan det var å sykle Hårfagrerittet?

Det var mitt første ritt, tror det var 2011 utgaven. Da var det for mye asfalt og grus i forhold til hva jeg synes er kjekt.

 

16. Ditt neste ritt. Hvor og når?

Det er vel Bokn opp som kommer først nå.

 

17. Tips til andre for å komme i gang med sykling?

Sykling er en relativ «myk» form for sport. Så de som nå kjenner at knær etc. «skrangler» kan oppleve at terrengsykling er vilt, vakkert og vågalt. Start forsiktig men mål gjerne egen utvikling og mestring. Det motiverer. Det å trene noen økter med intervall og styrketråkk i bakker har jeg opplev nyttig med tanke på terrengsykling.

Tusen takk Dag Tormod for at du tok deg tid til å snakke med oss. Vi i Hårfagrerittet vil ønske dere lykke til med årets Bike Brother Nedstrand ritt. Håper dere får fine forhold og god stemning som i de 2 foregående årene.

Dag Tormod Milje2 Dag Tormod Milje1 Dag Tormod Milje4