Ukens profil: André Sæbø

Ukens profil: André Sæbø

I dag har vi tatt turen bort i gata til en av våre fantastiske Hovedsamarbeidspartnere, Haugesund Sparebank.

Vi føler oss utrolig privilegerte som har en så lojal og støttende partner som banken med oss år etter år. Haugesund Sparebanken gjør en utrolig viktig innsats for idrett og kulturlivet på Haugalandet.

Til å styre alle samarbeidspartner avtalene har dem Markedssjef André Sæbø. Vi viste at han er en ivrig mosjonist, så han ville vi snakke med for å få vite hvilke triks han bruker og tips til å få trening og hverdagen til å gå opp.

 

André er 36 år og samboer med Daniel på Sørhaug/Solvang. Han sier også at dem har verdens beste hund, en 3 år gammel Golden Retriever som heter Rocky. Andre jobber som allerede nevnt som markedssjef i Haugesund Sparebank og stortrives der. Vi ville høre litt om hva han tenker om sykling og trening generelt og hvordan han trener selv.

 

1. Hekta på sykling?

Ikke akkurat. Har vel egentlig aldri vært en ivrig syklist. Jeg er heller en løper, og når vi var yngre så løp jeg ofte ved siden av vennene som syklet. Så mine foreldre solgte stort sett syklene nærmest ubrukt.

 

2. Hvordan ser en vanlig treningsuke ut for deg?

En kort, lett løpeøkt på mandagen, intervaller på friidrettstadioen sammen med en gjeng andre engasjerte løpere på tirsdagen. Så en lengre løpeøkt på fredag ettermiddag, og er jeg heldig så klarer jeg å få inn en grei runde rundt Djupadalen på søndagen. Klarer jeg i tillegg å presse inn en dag med klatring så er det en perfekt treningsuke. Men ofte så skorter det litt på tiden, så det hender at det skippes en økt og kanskje to.

 

3. Favoritt treningsøkt?

Det må være langøktene på fredagene. Løpe rolig og jevnt i en til to timer med musikk på ørene og helgen foran meg.

 

4. Hvor liker du helst å sykle? Sted, veier, terreng, sti, grus o.l.

Nå er jeg ikke en dreven syklist, men likte godt å sykle i skogen da jeg var yngre. Nå holder jeg meg mest på sykkel- og gangstien til og fra jobb.

 

5. Når/ hvordan og hvorfor begynte du å sykle?

Jeg tok opp igjen sykkelen da jeg fant ut at jeg brukte nærmere halve tiden til og fra jobb på sykkel i forhold til å kjøre bil.

 

6. Hvem inspirerer / motiverer deg?

Jeg blir inspirert av personer som har utfordringer i forbindelse med trening, og som likevel trosser grenser og får det til. Det inspirerer meg og motiverer meg på tunge dager da jeg helst vil ligge på sofaen. Jeg er frisk og rask, har det bra i livet og har ingen grunn til å ligge og sløve bort en flott ettermiddag eller kveld, når det er andre som ville gitt alt for å ha den samme muligheten.

 

7. Mål? Kortsiktige/ langsiktige?

Nådde mitt mål om halvmaraton i høst. Det er nå krysset av på listen, og nå er målet å få til flere halvmaratoner i løpet av 2016. Kanskje to-tre. Langsiktig mål er å løpe halvmaraton i utlandet. Det hadde vært gøy. Full maraton er uaktuelt…

 

8. Hva gjør du for å motivere deg selv på en tung dag?

Tenker på de som ikke er så heldige som meg. De som ikke bare kan velte seg ut av sofaen, knytte på løpeskoene og få brukt kroppen. Og så hjelper det alltid å vite at i andre enden av en treningsøkt venter en god og varm dusj, og kanskje en liten sjokolade som belønning.

 

9. Beste sykkel minne?

Det må være da jeg og min bestekompis, Kjetil, syklet fra Norheim og til hytta vår i Aksdal. Den gang var det en liten butikk i bunn av Førresfjorden hvor vi stoppet og kjøpte iskald glass cola på veien. Det var sol, ingen bekymringer og en hel sommer foran oss.

 

10. Hvor mange ritt har du syklet og hvilket vil du trekke fram som det beste, morsomste?

Jeg har ikke syklet et eneste ritt. Ikke engang som barn eller ungdom. Det fantes ikke så mange sykkelritt da vi var små. Men jeg har løpt en del løp.

Har sett på Hårfagrerittet flere ganger, og det er jo blitt en folkefest for hele regionen, og ikke minst ved målområdet på kaien. Kjempegøy.

Likevel vil jeg trekke frem Hårfagrerittet 2015 som et godt minne. Masse folk på kaien og kjempe stemning. Jeg stod i målområdet og tok i mot de som hadde syklet for Team Haugesund Sparebank i rittet. Kjekt å få være med og oppleve den gleden de hadde over å være i mål. Mange hadde brutt grenser og endelig nådd et langsiktig mål. Det var stas å få være med på.

 

11. Personlige rekorder / Meritter?

Som sagt ingen store sykkelmeritter, men min største personlige triumf var å klare halvmaraton på 1:50:14. Neste år skal jeg under 1:45 🙂

 

12. Hva er du best på?

Er nok best på å løpe langt, men på sykkelen så er jeg nok best på sikkerhet. Hjelm, lys, reflekser og alt sånt. Og så er jeg seig. Har bare oppoverbakker hjem fra jobb, men det går fint.

 

13. Hva trenger du å forbedre deg på?

Sykle nedoverbakker. Er pysete der.

 

14. Andre interesser utenom sykling?

Løping som dere sikkert forstår. Ellers har jeg også begynt å klatre litt. Det er også gøy.

 

15. Ditt neste ritt. Hvor og når?

Har vel alltid sagt at jeg ikke kommer til å sykle noen ritt. Men jeg har også lært at man aldri skal si aldri…

 

16. Tips til andre for å komme i gang med sykling? Nye, etablerte, unge og eldre…

Kjøp deg en sykkel. Finn noen å sykle med. Lær av andre, og ikke vær for ambisiøs i utgangspunktet. Ha det gøy. Trening uten gøy vil fort føre til ingen trening.

 

17. Hva er det som driver deg?

For syklingen så er det tidsbesparelsen. Det går så mye fortere å sykle til og fra jobb, enn å kjøre bil.

Når det gjelder løpingen så er det viktig for meg å ha et mål. Et løp jeg skal løpe, eller en tid jeg skal slå. Jeg konkurrerer alltid mot meg selv. Har mellomtider under veis og pusher meg selv.

 

18. Hva betyr sykkel for deg?

Sykkel er livet! 😀 Neida. Sykkelen er et greit transportmiddel. Ut over det så betyr ikke sykkel så mye for meg personlig.

Men ingenting slår å være ute i frisk luft, oppleve flott natur og gjerne sammen med andre. Enten det er med løpesko, tursko eller sykkelsko på beina. Så jeg skjønner at folk blir hekta på sykkel, på samme måte som andre blir hekta på andre fritidsaktiviteter.

 

Tusen takk for at du tok deg tid til en liten prat med oss André og lykke til med å komme under 1.45 på halvmaraton i 2016.

Andre Sæbø